Datum zveřejnění: 
19. 4. 2023
V úterý 18. dubna byl zahájen letošní ročník Vektoru Technická, a sice během Cross Campus a festivalem International Day. Po ukončení závodu zahráli všem přítomným hudební skupina Dukla a sólista Bariel.

8. ročník běžeckého závodu Cross Campus slavnostně odstartovali prorektor pro řízení kvality ČVUT Radek Holý a místostarosta Prahy 6 Jan Lacina. Štafetového závodu se zúčastnilo 36 družstev a 152 běžců, kteří své síly poměřili na trase dlouhé 1,1 km. Kromě studentů a zaměstnanců všech institucí zapojených do Kampusu Dejvice se mohli zúčastnit i zájemci z řad veřejnosti.

Zároveň s tím se v Technické ulici uskutečnil International Day, festival oslavující mezinárodní komunitu v kampusu Dejvice. Prezentovaly se zde možnosti zahraničních výjezdů a stáží, komunita zahraničních studentů, odlišné kultury a cestovatelské zážitky. Všichni, kdo přišli, ať už závodili nebo jen fandili, si i přes chladnější počasí den plný zábavy, jídla, her, hudby a sportu určitě užili.

Ulice Technická ožívá od půlky dubna do konce září bohatým programem kulturních akcí, přednášek a workshopů pod širým nebem. Už ve středu 26. dubna můžete přijít na oslavy japonského svátku jara Hanami, který je spojený s rozkvetením krásných japonských třešní - sakur. V pražských Dejvicích se tento svátek slaví už po čtyřiadvacáté.

Projekt Vektor Technická nabídne příjemný prostor s kavárnou i bistrem, kde se přirozeně propojí studentský kampus s přilehlou čtvrtí. Za Vektorem Technická stojí šest institucí zapojených v platformě Kampus Dejvice: ČVUT v Praze, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Městská část Praha 6, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Jejich cílem je zatraktivnit dejvický areál a propojit v něm přirozeným a zábavným způsobem studentský, vědecký i společenský život.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture