Datum zveřejnění: 
29. 11. 2022
Po dvouleté přestávce bylo včera v sídle rektorátu ČVUT opět otevřeno univerzitní infocentrum. Pásku slavnostně přestřihl rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Informační centrum ČVUT se dříve nacházelo v Technické ulici, v tzv. Air House, avšak nikoli ve zcela vyhovujících podmínkách. Proto se ČVUT rozhodlo vybudovat centrum zcela nové. Autor přestavby a dostavby objektu v ulici Jugoslávských partyzánů, kde nyní sídlí mimo jiné rektorát univerzity, architekt Petr Franta navrhl i podobu současného designového infocentra. Jeho otevření se však oddálilo např. tím, že – jak při slavnostním otevření připomněl rektor Vojtěch Petráček – v době covidu bylo prakticky nemožné získat potřebné množství skla na vybudování informačního stánku.

„Infocentrum je velmi dobře viditelné z hlavní třídy, pevně tedy doufám, že sem zavítají nejen zájemci o ČVUT, ale i náhodní chodci a udělají si radost třeba nějakým předmětem s naším logem, nabídka je pestrá,“ uvedl Petráček. Připomněl tak, že kromě veškerých informací je tato provozovna právě i prodejnou propagačních předmětů ČVUT, budou zde ke koupi také vstupenky na kulturní akce pořádané univerzitou (před Vánocemi to např. budou vstupenky na novoroční koncert ČVUT v Rudolfinu). V neposlední řadě je pak infocentrum i výdejním místem věcí objednaných přes e-shop (www.eobchod.cvut.cz). „Výhledově vznikne ještě jedno informační středisko, spojené s kavárnou, které plánujeme v nedávno zakoupené Fragnerově galerii,“ dodal rektor Petráček.

Součástí včerejšího slavnostního otevření bylo i předání šeku na útratu 5000 Kč vítězce letní facebookové soutěže pod názvem „Vezměte ČVUT na prázdniny“. Soupeřily mezi sebou snímky lidí nafocených s propagačními předměty ČVUT na dovolených, k vítězství stačil nejvyšší počet lajků. Rektor Petráček tak šek předal studentce Fakulty stavební ČVUT Amálii Šťastné, jejíž snímek z Berlína získal 296 lajků. Výherkyně soutěže hodlá v infocentru nakoupit věci i pro své dva kamarády, kteří byli na snímku s ní. „Určitě koupím mikiny, batohy a kravatu,“ věděla hned Amálie.

Infocentrum na adrese Jugoslávských partyzánů 3, Praha 6 (recepce A) bude otevřeno denně od 9.00 do 16:30, v pátek do 14:00.

Kontakt: +420 224 359 952

INFOCENTRUM@CVUT.CZ

Picture

Picture

Picture

Picture