Datum zveřejnění: 
10. 11. 2022
Vladislav Andronov působí v současné době ve Škoda Auto v doktorandském programu. Je členem čtyřčlenného týmu, který vyvinul metodu kovového 3D tisku. S touto metodou se seznámili teprve před deseti lety, dnes už mají vlastní tiskárnu.

Zatímco plastový 3D tisk je dnes veřejnosti dobře známý, ten kovový se teprve rozvíjí. Inovativní technologie mění přístup ke konstrukci dílů a umožňují výrobu tvarů, které by konstruktéři pomocí konvenčních technologií nedovedli vytvořit. Pokud chce člověk využívat novodobé technologie, musí se vyvíjet společně s nimi.  

Vladislav Andronov se o 3D tisk zajímal již během svého magisterského studia na Fakultě strojní ČVUT v Praze. Ve své diplomové práci, kterou napsal pod vedením svého dnešního kolegy Aleše Kováře, se zabýval aplikací kovového 3D tisku ve výrobě ŠKODA AUTO. V rámci svého působení v doktorandském programu ŠKODA AUTO v kombinaci s Ústavem technologie obrábění, projektování a metrologie ČVUT aplikoval teoretické poznatky v praxi. Dnes především plánuje vznik nových dílů a spolupracuje s ČVUT, kde zajišťuje tisk dílů na tiskárně využívající práškové lože.

Více o technologii na JAK SE Z KOVOVÉHO PRÁŠKU STANE NOVÝ DÍL? (skoda-kariera.cz)

Picture

Picture