Datum zveřejnění: 
7. 11. 2022
Ve čtvrtek 3. listopadu byl zahájen druhý ročník mezinárodní soutěže EuroTeQ Collider. V té studenti jednotlivých univerzit sdružení EuroTeQ (Technical University of Munich, Technical University of Denmark, Technical University of Eindhoven, École Polytechnique, Tallinn University of Technology a ČVUT v Praze) řeší výzvu „Leave No Waste Behind“. Samotná témata studentům navrhují partnerské průmyslové firmy aliance.

Celkem 45 studentů z ČVUT sestavilo 10 mezifakultních soutěžních týmů. Nejvíce studentů (13) se přihlásilo z fakulty architektury a shodně i z Fakulty informačních technologií. Šest studentů zastupuje Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou, z Fakulty biomedicínského inženýrství a Fakulty strojní se přihlásili 3 studenti, dva z Fakulty elektrotechnické a po jednom zástupci mají Fakulta stavební a Masarykův ústav vyšších studií.

V rámci letošního kola soutěže řeší studenti tato témata (zadání je v anglickém jazyce):

  • Rethinking Waste – Ocean Bound Plastics
  • Waste Into Product: New Life for Ocean – Bound Plastics
  • Optimization of power production at gas pressure reduction facilities
  • Detection management of gas leakages
  • Reachable charging infrastructure

V rámci finální prezentace studentských prací, která se uskuteční 14. listopadu, budou vybrány tři nejlepší týmy a ty pojedou své vize prezentovat na mezinárodní soutěž EuroTeQaThon. Soutěž se uskuteční na TU Mnichov ve dnech 23. až 25. listopadu

Vítězné 3 týmy z EuroTeQaThon čeká prezentace jejich výsledků v Bruselu, a to 19. až 20. ledna 2023.

Podrobnosti o zadání jednotlivých témat jsou k dispozici zde.

Picture