Datum zveřejnění: 
25. 7. 2022
V červenci uspořádal Rektorát ČVUT v Praze zážitkový příměstský tábor pro děti z rodin ukrajinských studentů a pracovníků ČVUT. Tábor s názvem Věda dětem se konal za podpory rektora doc. RNDr. Vojtěcha Petráčka, CSc. a vedení fakult a součástí ČVUT, pod záštitou prorektora pro zahraniční vztahy prof. Ing. Oldřicha Starého, CSc. Akce se zúčastnilo 31 dětí ve věku 8–14 let.

Cílem bylo seznámit děti s prostředím ČVUT a jeho zajímavými vědeckými pracovišti a pomoci rodinám, aby se jejich děti lépe adaptovaly v novém prostředí, rozšířily si znalost českého jazyka a navázaly nové kamarádské vztahy.

Na programu se vzdělávacími a sportovními aktivitami se podílely fakulty a součásti ČVUT: Fakulta stavební, Fakulta strojní, Fakulta elektrotechnická, Fakulta architektury, Fakulta dopravní, Fakulta biomedicínského inženýrství, Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky a Ústav tělesné výchovy a sportu. Celý týden děti doprovázeli dobrovolníci z řad ukrajinských studentů ČVUT, kteří pomáhali s organizací a tlumočením.

Na závěrečném slavnostním setkání, které proběhlo za účasti rodinných příslušníků, děti obdržely diplomy a drobné dárky.

Video z týdenní akce si můžete pustit ZDE

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture