Datum zveřejnění: 
22. 7. 2022
Kvalitní spolupráce a poznání praxe patří mezi priority Masarykova ústavu vyšších studií. Memorandum o spolupráci mezi MÚVS ČVUT v Praze a Ministerstvem financí ČR, které dne 21. 7. 2022 slavnostně podepsali ředitelka MÚVS prof. Vladimíra Dvořáková a ministr financí Zbyněk Stanjura, je potvrzením tohoto trendu.

Memorandum vymezuje vzájemně výhodnou spolupráci v celé řadě oblastí, počínaje možností odborné praxe pro studenty bakalářského i magisterského studia, přes přednášky odborníků z ministerstva pozvaných na MÚVS až po spolupráci v aplikovaném výzkumu.

Prof. Dvořáková při této příležitosti mimo jiné zdůraznila: „Spolupráce akademické sféry se státními institucemi, nevládními organizacemi či soukromými firmami je vždy velkým přínosem pro obě strany. Spolupráce s Ministerstvem financí ČR umožňuje studentům ekonomických programů Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze získávat zkušenosti, potkávat zajímavé lidi a zkusit si zajímavou práci. Důležitá je i zpětná vazba, která má dopady na charakter i obsah výuky. A myslím si, že tím je přínosem i pro druhou stranu, protože ministerstvo získává vliv na přípravu možných budoucích pracovníků a může využívat i našich zkušeností s celoživotním vzděláváním pracovníků či spolupracovat ve výzkumné oblasti.“

Jak je zjevné z prohlášení ministra financí Zbyňka Stanjury, i ministerstvo vítá tento typ spolupráce: „Spolupráce ministerstva financí a vzdělávacích institucí je skvělou zprávou pro všechny strany. Profitovat z toho budou jak studenti, tak vyučující a odborníci pracující ve státní správě. Řada absolventů těchto prestižních vysokých škol po dokončení studia zamíří právě do státní správy, řada našich zaměstnanců se zase věnuje činnostem v akademické oblasti. Vzájemná spolupráce je logická a oboustranně prospěšná.“ 

Viz: Ministerstvo financí navazuje spolupráci s PF UK a s Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT | 2022 | Ministerstvo financí ČR (mfcr.cz)

Picture

Picture