Datum zveřejnění: 
1. 6. 2022
ČVUT v Praze pořádalo ve středu dne 1. června 2022 konferenci a prezentaci zajímavých prací studentů středních škol Středoškolská technika 2022 – StreTech, hostiteli byly Fakulta strojní a Fakulta elektrotechnická.

Cílem konference StreTech je umožnit setkání a prezentaci prací studentek a studentů a jejich středních škol na půdě univerzity. Témata nejsou nijak omezená, mohou mít zaměření technické, přírodovědné nebo také humanitní a umělecké.

Před samotným StreTechem se setkal rektor ČVUT Vojtěch Petráček, děkani hostitelských fakult Miroslav Španiel a Petr Páta a představitelé dalších fakult s řediteli zúčastněných středních škol. Rektor ČVUT zdůraznil důležitost matematiky, jejíž kvalitní výuku musí zajistit nejen střední školy, ale už i ty základní. „Matematika rozvíjí kritické myšlení a logiku,“ řekl mimo jiné. Ředitelé středních škol si však stěžovali na nedostatek kvalitních pedagogů i na to, že si málokterý student dobrovolně vybere matematiku k maturitě, protože „vybrat si angličtinu je jednodušší i na technických školách“.

Celkově hovořili zástupci vedení ČVUT se středoškolskými řediteli o koncepci školství, shodli se na nepostradatelnosti technických oborů a dohodli i několik možných způsobů vzájemné spolupráce.

O StreTechu více zde  

Picture

Picture

Picture