Datum zveřejnění: 
9. 5. 2022
S půlročním zpožděním způsobeným pandemií koronaviru oslavil studentský carsharing Uniqway své třetí narozeniny. Služba vytvořená a provozovaná studenty se poprvé spustila 17.10. 2018 a během tří a půl roku rozšířila svou flotilu na 36 vozidel - ŠKODA FABIA, SCALA a elektrické CITIGOe iV. Služba je od počátku dostupná pro studenty a zaměstnance partnerských univerzit, mezi které patří i ČVUT v Praze. Od minulého roku navíc mohou služeb Uniqway využívat i jejich absolventi. Do služby se již zaregistrovalo více než 6 000 uživatelů, kteří dohromady ujeli přes 1 000 000 km.

Na oslavě se sešli nejen členové studentského týmu, který službu vytvořil a spravuje, ale i zástupci vedení partnerských univerzit včetně prorektorky pro rozvoj a strategie ČVUT Ing. Veroniky Kramaříkové, MBA,. Nechyběli partneři ze ŠKODA AUTO a.s. a ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o.

České vysoké učení technické v Praze je do projektu studentského carsharingu zapojeno od samého počátku. Tým studentů z ČVUT v Praze pod vedením Ing. Václava Jirovského, Ph.D., odpovídá za vývoj celé technické stránky, jako je např. hardwarová jednotka vozidla, mobilní aplikace či backendu celého systému.

Do dalších let přejeme Uniqway mnoho spokojených uživatelů a další miliony najetých kilometrů!

Více informací na www.uniqway.cz