Datum zveřejnění: 
27. 4. 2022
21. dubna se konal po dvouleté covidové pauze již 12. ročník Kladenského Majálesu, který uspořádali studenti Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT pro studenty a širokou veřejnost. Během odpoledne se na pódiu vystřídalo několik kapel, z nichž nejznámější byly The Silver Spoons a zakázanÝovoce. Nechyběl ani atraktivní doprovodný program pro děti i dospělé. Novinkou byly majálesové svatby, které měly velký úspěch, možná i díky originálním prstýnkům z 3D tiskárny.

Majáles se uskutečnil v areálu bývalých kasáren, před budovou Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. Zahájen byl pochodem studentů, kterého se zúčastnil i rektor ČVUT, doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc.

Jako první vystoupila mladá kladenská kapela Světy, poté kapela Electrics s vyučujícími z FBMI. Dále dvě známější kapely The Silver Spoons a zakázanÝovoce. Z vystupujících kapel návštěvníky asi nejvíce zaujala kapela Brass Avenue se svými originálními covery světových hitů na dechové nástroje. Akci uzavřela mladá studentská kapela SticX, kde působí studenti z FBMI ČVUT.

Nechyběla ani tradiční volba krále a královny. Letos vystoupila také taneční skupina TSC MOON, taneční skupina Be ME se scénickými tanci, děti z Tuchlovic se zumbou a také studenti z FBMI s hip hopem.

Všichni účastníci Kladenského Majálesu, kterých bylo téměř tisíc, od účinkujících, přes široké spektrum návštěvníků, celých rodin s dětmi, až po studenty FBMI, si akci velmi chválili a po dlouhé době si užili pohodovou studentskou venkovní slavnost.

Foto: Kryštof Waněk a Vojtěch Hýka

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture