Datum zveřejnění: 
31. 3. 2022
Ve čtvrtek 24. března 2022 proběhl na Masarykově ústavu vyšších studií ČVUT v Praze (MÚVS) workshop na téma Agilní metody v praxi. O agilním způsobu práce přednášel Head Agile Consultant KB Pavol Blaho spolu se svým kolegou, Agilním koučem a SCRUM MASTEREM, Václavem Javanským. Na příkladu agilní transformace KB představili účastníkům jednotlivé agilní metodiky projektového řízení a jejich výhody oproti tradičním způsobům řízení.

O úspěšnosti agilní transformace KB svědčí i skutečnost, že se její příběh dostal do učebnic pro studenty Harvard Business School.

MÚVS ve spolupráci s partnery z komerční sféry směřuje k co nejužšímu spojení teoretické průpravy s praxí. Cílem workshopu proto bylo prohloubení praktických znalostí jeho absolventů v oblasti agilních metod řízení projektů pro kurz Agile Bootcamp. Tento kurz je již tradičně každý semestr nabízen nejenom českým, ale i zahraničním studentům evropských technických univerzit v rámci celoškolského projektu EuroTeQ, který na MÚVS vedou Libor Cupal, Dagmar Skokanová a Petr Fanta. Akce, připravená ve spolupráci se špičkovými experty Komerční banky, se zúčastnili i studenti nadcházejícího dubnového Agile Bootcamp Design Sprintu, pro něž bylo školení úvodem do kurzu.