Datum zveřejnění: 
31. 1. 2022
Tým fakult a rektorátu ČVUT, reprezentující naši univerzitu na XIV. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2022, který se konal ve dnech 25. – 27. 1. 2022, získal 1. místo v soutěži o nejlepší expozici veletrhu.

Umístění je o to cennější, protože jednotlivé expozice hodnotila komise složená ze středoškolských studentů pod vedením nezávislého pedagoga. Hodnotilo se vizuální ztvárnění expozice, její dispoziční řešení, atraktivnost, přehlednost, personální obsazení, informační a propagační materiály, doprovodný program a celkový dojem. Jsme pyšní, že ČVUT se každoročně umisťuje na předních příčkách v této soutěži již od roku 2010.

Atraktivní expozice ČVUT byla nepřehlédnutelná, a to nejenom díky aktivnímu dění na stánku, ale i prezentacemi zástupců jednotlivých fakult a MÚVS na přednáškách. Návštěvníky a hodnotící komisi také oslovilo zapojení a účast naší univerzity v doprovodném programu Věda pro život, kde Fakulta stavební předváděla Model části olympijského kanálu pro LOH 2020 v Tokiu a Fakulta elektrotechnická přivezla Van de Graaffův generátor, Elektro formuli a roboty, z nichž největším miláčkem návštěvníků byl jednoznačně robopes SPOT.

V chill out zóně jsme středoškolákům nabízeli posezení a komunikaci s našimi studenty, a na osvěžení nealkoholický drink lví síly ČVUT Blue lion, který byl velmi vítán a kladně hodnocen.

Prioritou při pořádání veletrhu Gaudeamus Praha 2022 bylo zajištění maximálního bezpečí všech vystavovatelů a návštěvníků veletrhu. Byl uplatňován soubor pravidel, tzv. Proticovidový štít, který na veletrhu zajistil bezpečné prostředí pro předávání informací o možnostech dalšího vzdělávání.

Veletrh se konal na výstavišti PVA Expo v Praze Letňanech, a celková návštěvnost z řad středoškoláků, pedagogů a výchovných poradců byla přes 9000.

Foto zdroj: Jiří Ryszawy

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture