Datum zveřejnění: 
11. 11. 2021
Přednášky a večerní vystoupení Color Force na Slavnostním shromáždění Centra pokročilých aplikovaných přírodních věd (CAAS) diváky zaujaly a nadchly. Program ve čtvrtek 4. listopadu 2021 krátce po od 16.00 hod. v Divadle Archa uvedl ředitel CAAS a děkan Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT prof. Igor Jex, který sám jednu přednášku – Fraktály a kvantová informace – připravil.

Ještě před ním vystoupil prof. Marián Karel spolu s doc. Josefem Šafaříkem z Fakulty architektury ČVUT, kteří představili svou tvorbu. Následně prof. Tomáš Čechák z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT zajímavě mluvil o využití ionizujícího záření v kulturním dědictví. Blok přednášek zakončil prof. akad. arch. Vladimír Soukenka z Fakulty architektury ČVUT, který mluvil o závislosti uměleckého zobrazení světa na vývoji vědy a techniky.

Po krátké přestávce a občerstvení pak prof. Igor Jex zahájil večerní část s představením Color Force. To je společným dílem choreografky Veroniky Švábové, systémového designera Jakuba Hyblera a světelného designera Tomáše Morávka, kteří čerpali inspiraci od částicových fyziků v rámci výzkumného programu PARTPHYS.

Postery představující projekt CAAS a jednotlivé programy, které byly vystavené v Divadle Archa, je možné v průběhu listopadu vidět v budově Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI) v prvním patře.

Více informací o projektu CAAS najdete zde.

Foto, zdroj: Archiv ČVUT

O události informovala tato média: ceskatelevize.cz

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture