Datum zveřejnění: 
20. 10. 2021
Dne 14. října se na ČVUT konala část celosvětové akce Erasmus Days, kterou organizuje Evropská Unie (EU) napříč zeměmi v Evropě, ale i v zámoří, kde se celkově uskutečnilo necelých 6 000 akcí tohoto druhu. Cílem Erasmus Days je upozornit studenty na možnosti studijních krátkodobých výjezdů a stáží podporovaných právě EU.

Zahraniční oddělení Rektorátu ČVUT se se svým projektem „Já Jedu“ připojilo a zorganizovalo deset zajímavých a hodnotných přednášek od samotných studentů, kteří již na výjezdu v zahraničí byli. Studenti ČVUT napříč všemi fakultami a MÚVS jako diváci zaplnili posluchárnu na Fakultě stavební na celé odpoledne a měli možnost poslechnout si tipy a rady ohledně výjezdů, např. do Portugalska, Slovinska, Španělska, Švédska, Skotska nebo Dánska. Cenné rady odevzdali i studenti, kteří např. studují tzv. double-degree program, tj. program s dvojím diplomem, či studenti, kteří absolvovali jak studijní mobilitu, tak i pracovní stáž. 

Akce přesvědčila nejednoho studenta a studentku, kteří doposud váhali v podání přihlášky na samotný výjezd. 

„Já Jedu“ je oficiální projekt odboru zahraničních vztahů Rektorátu ČVUT, který propaguje možnosti studijní mobility a pracovní stáže v zahraničí.  

Více informací o možnostech výjezdů najdete na www.studujvesvete.cvut.cz nebo www.jajedu.cz

Picture