Datum zveřejnění: 
14. 10. 2021
Studenti Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT s týmem podobně naladěných kolegů zbudovali v srdci Prahy coworkingové centrum Next Zone, které bylo slavnostně otevřeno 7. října 2021. Studenti bakalářského studijního oboru Informační a komunikační technologie v lékařství Petr Štěpánek, Patrik Seidl a Josef Hnízdo tak vytvořili prostor, kde se mohou mladí začínající inovátoři setkávat, diskutovat a tvořit.

Centrum se nachází ve staré průmyslové hale na Smíchově, kterou se podařilo díky podpoře hl. města Prahy, evropským projektům a vedení Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia, zrekonstruovat. Kromě prostoru, kde lze pořádat zajímavé přednášky, workshopy nebo soutěže, jsou tu především velmi sofistikované, dobře vybavené „dílny“, kde mohou vznikat první prototypy.

Petr Štěpánek k tomu dodává: „V centru jsou použité špičkové technologie k překlenutí propasti mezi setkávání online a offline. Byli bychom rádi, aby sem našli cestu jak studenti středních, tak vysokých škol a vytvořili zde místo, kde se potenciál nápadů přetavuje do realizací a kde se sny mění ve skutečnost.“

Coworkingové centrum mohou využívat všichni studenti ČVUT.

Více informací o centru najdete zde

Foto, zdroj: Next zone

Picture

Picture