Datum zveřejnění: 
24. 9. 2021
Během mistrovství světa v rychlostní kanoistice v portugalském Montemoru do 23 let skončila kajakářka Anežka Paloudová druhá na kilometrové distanci. Ve finále nestačila jen na Maďarku Emese Kohalmiovou.

Hodinu před tímto závodem jela Anežka finále na trati 500 m, které se jí bohužel nepodařilo. Do kilometrového závodu tedy nešla v ideálním rozpoložení. Závod se z počátku vůbec nevyvíjel dobře, v polovině trati byla téměř poslední z celého finále. „Ve druhé polovině závodu jsem se rozhodla nechat v závodě všechno a probojovala se až na druhé místo,“ říká Anežka Paloudová. 

Jedná se o první titul české kajakářky jakožto vicemistryně světa do 23 let a celkově o její druhou medaili. Tu první, bronzovou, získala Anežka v roce 2019. „Závod pro mě znamená hodně, loni v prosinci jsem si natrhla bicepsový úpon a celé jaro se potýkala s tímto zraněním. Díky tomuto výsledku a celé sezoně 2021 vidím, že se má výkonnost zlepšuje a stále více se já, i celá česká kanoistika, přibližují nejlepším světovým kajakářkám,“ dodává Anežka.

 

Picture

 

Picture