Datum zveřejnění: 
10. 9. 2021
VědaFest, který se konal 8. září na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích, prezentoval návštěvníkům všech věkových kategorií výsledky vědy a výzkumu v praxi. Tato zábavná vědecká laboratoř pod širým nebem přilákala v dopoledních hodinách žáky základních a středních škol, v odpoledních hodinách pak širokou veřejnost. Tématem letošního 9. ročníku byl „Digitální svět“.

Ukázky vědy a techniky s nevšedními pokusy si účastníci mohli na venkovních stanovištích sami vyzkoušet, a to na 84 expozicích. V Techzóně ČVUT se prezentovala většina jeho fakult a Masarykův ústav vyšších studií se svými interaktivními exponáty, vědeckými projekty, názornými demonstracemi a ukázkami moderní techniky a rozvíjejících se technologií. Nebývalý zájem byl také o edukativní hru Mladý inženýr, která byla podmíněna návštěvou fakultních expozic, plněním úkolů a aktivit.

Od 8. září do 31. října 2021 běží i online verze VědaFestu na www.vedafest.cz. Návštěvníci si mohou procházet virtuální stánky, zajímavé videoexpozice, a budou se moci zapojit do soutěžního kvízu Chytrá hlava a slosování o ceny, jako je 3D tiskárna od Průša Research, Den šitý na míru v Zoo, Inženýrské překvapení z ČVUT a Chemický balíček z VŠCHT.

Akce je společným projektem DDM hl. m. Prahy, ČVUT v Praze a VŠCHT Praha. Uspořádána byla za podpory MČ Prahy 6, MŠMT a Magistrátu hl. m. Prahy.

Foto: Petr Neugebauer, Fakulta elektrotechnická ČVUT 

O události informovala tato média: proglas.cz, seznam.cz

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture

 

Picture