Datum zveřejnění: 
4. 6. 2021
Zaměstnanci a studenti ČVUT se zapojili pod firemním profilem „ČVUT v Praze“ do letošní celostátní výzvy, která se konala od 1. do 31. května a která motivovala k cestování na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. Týmy o velikosti dvou až pěti zaměstnanců a studentů po celý měsíc nahrávaly do systému kilometry, které najezdily, uběhly nebo nachodily pěšky.

Nejlepším z ČVUT se stal tým s názvem „kyborgové“ z Katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT, jehož členové Martin Pecha, Miroslava Husáková, Jonáš Šerých, Denys Rozumnyi a Tomáš Jeníček v květnu nahráli celkem 1121 km. Na druhém místě skončil tým „Pohodáři2“ s 1114 km a třetí tým „MRS“ s 982 km, oba týmy opět z Katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Výzvy se účastnilo z ČVUT celkem 58 zaměstnanců a studentů, kteří vytvořili 15 týmů a společně najezdili, naběhali a nachodili 8282 km.

Nejlepší tři týmy z profilu ČVUT v Praze budou odměněni dárkovým balíčkem.

Účastníci výzvy přispěli díky svým nahraným trasám z aplikací k rozvoji města a pohybu po něm, což bude vliv na rozvoj bezpečné a komfortní (cyklo)dopravy.