Datum zveřejnění: 
31. 3. 2021
Projekt univerzitního carsharingu Uniqway se spojil s Českým červeným křížem a poskytuje auta pro rozvoz zdravotníků z Prahy do okolních nemocnic. Dobrovolníky hledá mezi svými uživateli, kteří se mohou zapojit a věnovat svůj čas dobré věci.

Ani pandemie a lockdown nezastavily provoz studentského car- sharingu Uniqway, který již v roce 2018 společně vyvinuli studenti tří pražských univerzit, ČVUT v Praze, VŠE v Praze a ČZU v Praze. Nyní se studenti spojili s Českým červeným křížem a pomáhají při dopravě zdravotníků z Prahy do okolních nemocnic. Zapojit se mohou i studenti ČVUT. Stačí se přihlásit pomocí krátkého dotazníku zveřejněného na webu projektu, ve kterém vyplní své kontaktní údaje spolu s časovými možnostmi a dle nich je kontaktuje zástupce Českého červeného kříže s bližšími informacemi o rozvozu. Uniqway tým je připraven přednostně zaregistrovat všechny zájemce o dobrovolnou činnost, kteří dosud nejsou uživateli služby. Všechny informace o dobrovolnické akci Uniqway a Českého červeného kříže jsou k dispozici zde.

Studentský tým složený ze tří pražských univerzit – Vysoké školy ekonomické v Praze, Českého vysokého učení technického v Praze a České zemědělské univerzity v Praze – vyvinul a v roce 2018 spustil celoevropsky jedinečnou koncepci sdílení vozidel Uniqway. Podmínky pro to, aby služba mohla vzniknout, vytvořily ŠKODA AUTO ČR, ŠKODA AUTO DigiLab a výše zmíněné univerzity zastoupené mentory jednotlivých týmů. Carsharingová platforma je k dispozici studentům a pedagogům vysokých škol. Uživatelé s vozy za rok 2020 najeli přes 400 000 km. Studenti z VŠE mají na starosti marketingovou strategii a spravují sociální sítě, studenti ČVUT vymysleli a zrealizovali celý technický koncept a design služby, ČZU se stará o její provoz.

Více informací o službě včetně ceníku naleznete na webu www.uniqway.cz.

O události informovala tato média: pozitivni-zpravy.cz

Picture

 

Picture