Datum zveřejnění: 
11. 3. 2021
Žáci UZŠ Lvíčata se účastnili vánoční výtvarné Astro soutěže, kterou pořádala Akademie věd České republiky ve spolupráci s organizací Planetum v rámci platformy Vesmír pro lidstvo. Určena je pro šikovné děti, mladé talenty a všechny zvídavce, které baví vesmír a užijí si svoji tvorbu spojenou s vesmírnou tématikou.

Tématem pro předškolní děti byl „Výlet ke hvězdám“, konkrétně kresby, modely, natočená vlastní básnička, nebo možnost nechat se unést vlastní fantazií. Pro 1. stupeň ZŠ znělo zadání: Kam ve vesmíru byste se chtěli podívat? Opět byla možná forma kresby, modelu, natočené vlastní básničky, nebo možnost nechat se unést vlastní fantazií.

Nejlepší výtvory v každé kategorii vybírala odborná porota. Při hodnocení přihlížela především k originalitě nápadu, vědecké inspiraci a provázanosti s tématy výzkumného programu Vesmír pro lidstvo.

Na druhém místě ve své kategorii se umístila Anežka Límanová ze 3. třídy UZŠ Lvíčata. Zde najdete její animovaný film. Velmi pěkných výsledků a ocenění svých prací dosáhli i další účastníci ze Lvíčat, konkrétně Jiří Kačírek z 1. třídy, Vanda Košařová ze 3. třídy a také Alice Košařová a Natálka Pánková, což jsou předškolačky Univerzitní mateřské školy Lvíčata.

Více informací včetně nejlepších soutěžních prací najdete zde

Picture

Picture