Datum zveřejnění: 
7. 12. 2020
Letošním druhým úspěšným držitelem prestižního a mezinárodně uznávaného autorizačního titulu MRICS se stal Ing. Marek Devátý z Fakulty stavební ČVUT. O tento titul se mohou ucházet absolventi magisterského studijního oboru Projektový management a inženýring na Fakultě stavební ČVUT. A to je na základě akreditace, kterou v roce 2017 získala Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví od RICS – Royal Institution of Chartered Surveyors.

Akreditace umožňuje absolventům oboru se ucházet o tento titul již po dvou letech praxe. Pro jiné zájemce to trvá až deset let. Držitelé MRICS jsou velice žádáni jako pracovníci ve velkých realitně poradenských společnostech, bankách nebo velkých mezinárodních projektech. 

Ing. Marek Devátý MRICS, svou profesní kariéru zahájil již během bakalářského studia. Při výstavbě rodinných domů v Lánech u Prahy měl na starosti kompletní proces přípravy a výstavby včetně komunikace s klienty. Následně nastoupil do společnosti Ridera stavební a.s., kde pracoval na nabídkových rozpočtech pro výběrová řízení na generálního dodavatele výstavby bytových domů pro přední developerské společnosti v Praze.

Od roku 2017 pracoval jako projektový manažer v mezinárodní konzultační společnosti Cushman & Wakefield, kde jsem se podílel na vedení velké řady projektů pro zahraniční klientelu. V této společnosti poté vedl největší expanzi co-workingových kanceláří v Praze pro nadnárodního klienta. Při své práci vedl tým složený z profesionálů z různých koutů světa a navštívil různé projekty v Amsterdamu a Londýně. Po dokončení magisterského studia právě využil možnosti získání členského titulu mezinárodní organizace RICS. Ten obhájil a získal po úspěšně složené závěrečné zkoušce v listopadu 2020.

Nyní zakládá vlastní stavebně-konzultační společnost, se specializací na rezidenční výstavbu od koupě pozemku přes financování až k výstavbě na klíč. Tato společnost je zakládána na silných etických základech, které korespondují s politikou RICS.