Datum zveřejnění: 
10. 11. 2020
Mobilní aplikaci Fitify založili Martin Mazanec a Matouš Skála během studia na Fakultě informačních technologií ČVUT. Aplikace nabízí přes 800 cviků, desítky workoutů i virtuálního kouče. Uživatele si našla už ve 180 zemích světa.

Virtuální trenér Fitify může vybírat z více než 14 milionů kombinací tréninků, díky čemuž lze zohledňovat specifické fyzické předpoklady i prostředí, ve kterém uživatelé cvičí. Do aplikace si lze zapisoval, kdy cvičit, jak dlouho a doplňoval to videi, které ukazují správné provádění těchto cviků. Ve své podstatě pomáhá aplikace také jako nástroj pro hubnutí, pálení kalorií, nabírání svalové hmoty a získávání síly a dokáže tedy zajistit veškerou aktivitu s tím spojenou. Uživatel samozřejmě musí dodat vlastní silnou vůli, disciplínu a motivaci.

Už během jarní vlny koronavirové pandemie startup zaznamenal, že se jeho měsíční počty stažení zvýšily zhruba o pětinásobek oproti průměru – v jeden měsíc tak měli přibližně 800 tisíc stažení z App Storu a Google Play, přičemž dohromady se aplikace stáhla více než 20 milionkrát.

„Situace okolo koronaviru nás také přivedla na novou funkci, které v češtině říkáme Spokojený soused. Když ji zapnete, trenér naplánuje workout tak, aby neobsahoval hlučné cviky a nevyžadoval více než dva metry čtverečních volného místa. Je to doplněk, který vzešel ze zpětné vazby uživatelů na začátku prvního lockdownu a pozitivní ohlasy přichází i teď,“ dodává Martin Mazanec.

V průběhu roku 2021 pak Fitify chystá vydat další navazující aplikaci, která bude uživatelům sestavovat na míru stravovací plán. Nabízet bude stovky zdravých receptů a stejně jako tréninková aplikace bude i tato v sedmnácti jazykových mutacích.

O aplikaci informovala tato média: cnn.iprima.cz, lupa.cz

Picture