Datum zveřejnění: 
5. 10. 2020
Již 5. ročník Týdne inovací se uskutečnil od 29. září do 2. října 2020. Hlavní událostí byl veletrh s konferencí, které probíhaly 29. září od 8.00 do 19.00 hodin ve Fóru Karlín. Slavnostního zahájení se zúčastnil také rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček.

V rámci veletrhu se představily firmy, které jsou špičkou v inovacích nejen v ČR. Návštěvníci veletrhu měli možnost se zúčastnit celé řady zajímavých seminářů. Jeden z nich měl i zakladatel startupu ČVUT SmartGuide Jan Doležal. Absolvent Fakulty elektrotechnické ČVUT založil s bývalými spolužáky firmu a vytvořili on-line turistického průvodce pro mobilní telefony. V rámci programu se také konala panelová diskuse na téma „Využití umělé inteligence a budoucnost lidstva“, které se za ČVUT zúčastnili Tomáš Mikolov z CIIRC a prof. Michal Pěchouček z FEL.

Po celé ČR se konaly desítky událostí, fyzickou i online formou. Co se týče účasti při hlavní (zahajovací) události, tak konference s 28 přednášejícími se zúčastnilo fyzicky 94 osob, přičemž živé vysílání sledovalo rekordních 420 unikátních uživatelů. Na 28 seminářů bylo přihlášeno 670 osob, přičemž živé vysílání sledovalo taktéž rekordních 620 unikátních uživatelů a počet stále narůstá, jak jsou záznamy ze seminářů volně k dispozici. 

Účastníci veletrhu, konference i doprovodných akcí museli dodržovat povinná hygienická opatření a vstup na jednotlivé akce byl kapacitně omezen, nicméně i tak vznikla atmosféra pro nové myšlenky, inspirativní setkání a navázání spolupráce.