Datum zveřejnění: 
2. 10. 2020
Michaela Térová z ateliéru Mádr Fakulty architektury ČVUT obdržela 22. září Cenu veřejnosti a Cenu Kronospan v soutěži Stavby s vůní dřeva 2020 v kategorii Dřevěné stavby - malé za svůj návrh bufetu v Orlických horách. O prvenství v celkem 5 kategoriích usilovalo 50 studentů se 43 soutěžními pracemi.

Horský bufet pod Velkou Deštnou je tvořen třemi částmi vzájemně propojenými nástupními lávkami. V první je útulna, za ní bufet se zázemím a poslední část tvoří technické zázemí objektu. Loni v této soutěži zvítězilaTereza  Krákorová, rovněž z ateliéru Mádr, s projektem Horský bufet pod Velkou Deštnou.

Podtitulem letošního 15. ročníku soutěže Stavby s vůní dřeva bylo "Dřevo je život". Studenti u svých děl zdůrazňovali, že dřevo se stejně jako člověk během svého života proměňuje a získává svůj charakter. Je to živý materiál, který v sobě nese energii a v interiérech vytváří příjemnou atmosféru. Soutěž vyhlašuje Nadace dřevo pro život, která ve svých projektech poukazuje na přínosy využívání dřeva pro naši společnost a životní prostředí. Cílem studentské soutěže je motivovat studenty vyšších a vysokých odborných škol, aby ve svých školních pracích a následně v budoucím zaměstnání používali dřevo.

O ocenění informovala tato média: mojekrono.cz