Datum zveřejnění: 
23. 9. 2020
Ve dnech 19. a 20. září se na náplavce Rašínova nábřeží v Praze uskutečnil veslařský souboj 107. AXA Primátorky. Již ale v pátek, 18. září, proběhl jubilejní 10. ročník Univerzitních osem. V souboji pěti ženských a pěti mužských osmiveslic si oba týmy zastupující ČVUT v Praze dojely pro stříbrné medaile.

Univerzitní osmy jsou nejmladším závodem v programu Primátorek a, jak už název napovídá, jedná se o klání akademických posádek. Od roku 2011 obstarávají páteční předprogram celého víkendu. Původně byly určeny pro pražské vysoké školy, po velkém zájmu dalších českých i zahraničních univerzit však byly otevřeny všem posádkám. Ve srovnání s Primátorkami se závodí na poloviční kilometrové trati bez vyšehradské zatáčky.

Jména členů posádek ČVUT, kteří obsadili druhá místa:

Pivková Kateřina, Čechová Tereza, Michaeli Ellen, Šoukalová Tereza, Štefanovičová Natálie, Dvořáková Klára, Vlachá Julie, Jirásková Mariana, Hajduk Stefan (C)

Baso Martin, Caban Albert, Čermák Ondřej, Čupita Adam, Smolík Jan, Šimkovský Jan, Nápravník Jan, Včelák Ondřej, Andrlová Tereza (C)

Kompletní výsledky najdete zde: http://www.osmy.cz/

Sestřih celého závodního dne můžete zhlédnout zde.

Picture

Picture