Datum zveřejnění: 
14. 9. 2020
Letošní osmý ročník Festivalu vědy úspěšně odstartoval 3. září 2020 a kvůli stávajícím omezením se uskutečnil namísto tradičního dejvického „Kulaťáku“ ONLINE. Nejedná se však pouze o jednodenní akci, ale několikaměsíční edukativně zaměřenou virtuální laboratoř, která bude otevřena až do 30. listopadu 2020.

Tento společný projekt ČVUT v Praze, VŠCHT Praha a DDM hl. m. Prahy se tematicky zaměřuje na „Inovace pro budoucnost“. Na webových stránkách a speciálně animovaném „Kulaťáku“ s tradičními stánky si stále mohou návštěvníci virtuálně procházet a prohlížet více než 70 edukativních, komentovaných video expozic, které pro ně připravili jak organizátoři akce, tak další vysoké školy, akademická pracoviště, volnočasové instituce, firmy a společnosti.

Do bohatého programu se zapojily fakulty ČVUT, pod heslem Bez techniky to nejde. Zájemci si až do konce listopadu mohou prohlížet zajímavé video expozice, jako je například Buď fit s FIT robotem!, Jak tenká je tenká vrstva?, Co je suchý led, k čemu je dobrý?, Na křídlech vědy, Automatizaci a informatiku, Testování konstrukcí jako HRA, Dopravu budoucnosti, 100% PET: materiál pro 3D tisk, a spoustu dalšího. Také se stále mohou zapojit do doprovodného programu Chytrá hlava a zúčastnit se soutěže o atraktivní ceny, jako je například 3D tiskárna nebo mobilní telefon iPhone, a to až do 30. listopadu 2020.

O tom, že je o Festival vědy ONLINE zájem svědčí i návštěvnost webových stránek www.festival-vedy.cz, kde jsme po týdnu zaznamenali zájem 6000 unikátních návštěv a v kvízu přes 12 000 zodpovězených otázek. Do soutěže se s certifikátem přihlásilo zatím přes 200 zájemců.