Datum zveřejnění: 
4. 8. 2020
Letní vědecko-technický tábor ČVUT Jáma lvová se konal ve dnech 18. až 30. července 2020 v penzionu Javor v Jizerských horách. Jeho účastníky bylo 24 úspěšných řešitelů korespondenční soutěže zaměřené na matematiku a informatiku z řad žáků druhého stupně základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií.

Kromě klasických táborových aktivit byly pro děti připraveny i technicky zaměřené přednášky a populárně naučné aktivity, které je měly jak bavit, tak i určitým způsobem posouvat dál v jejich schopnostech a znalostech. Po této intelektuálně náročné činnosti se účastníci uvolňovali při pohybových aktivitách, které kromě týmových, strategických a kooperačních her, zahrnovaly například orientaci v terénu a šifrovací hry.

Žáci a studenti také pracovali na zvolených tématech projektů pod odborným vedením zkušených lektorů. Čekala je i závěrečná prezentace a obhajoby. Každým rokem má tábor jiné hlavní téma, kterému jsou přizpůsobené veškeré hry a programová náplň. V letošním roce to byla "Cesta kolem světa za 80 dní" Julesa Vernea. Rozhodnutí a úspěchy účastníků hrály roli v odvíjení se příběhu. Všechny týmy nakonec naučně okolo světa cestovaly.

Děti si z tábora odvážely nejen spoustu nových zážitků a znalostí, ale i nově navázaná přátelství.

Na přípravách a vedení tábora se podílel třináctičlenný tým složený ze studentů, absolventů, zaměstnanců ČVUT.

Akce byla podpořena Fondem celoškolských aktivit ČVUT pro rok 2020.

Více informací: https://jamalvova.cz/

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture