Datum zveřejnění: 
22. 6. 2020
Studenti medicíny a IT slaví úspěch s aplikací Chytrá Triáž, která pomáhá s triáží pacientů v nemocnicích. V týmu čtyř tvůrců aplikace je kromě studentů lékařských fakult Univerzity Karlovy i Tomáš Trejdl z Fakulty informačních technologií (FIT) ČVUT.

Cílem aplikace je urychlit a usnadnit třídění pacientů tak, aby se minimalizoval kontakt zdravotníka s potenciálně infekčními pacienty a zkrátily se fronty. Chytrá triáž probíhá tak, že pacient si vyplní dotazník na svém telefonu a zdravotník si jeho výsledek jednoduše načte přes QR kód.

Projekt vznikl a uspěl na březnovém hackathonu Hack Kosice Digital 2020. Následně získal 1. místo na Hack the Crisis Slovakia a stal se vítězem akcelerátoru Startup Wise Guys, kde mezi 28 týmy z celého světa zastupoval Českou republiku. Soutěžící, kteří vyhráli hackathon v jiných zemích, tak dostal ihned "vstupenku" do akcelerátoru. Členové týmu Chytrá tiráž zastupovali Českou republiku a bylo vybráno 14 nejlepších projektů, které měli být prezentovány investorům a porotě. Pouze tři z nich se porota následně vybrala a ocenila finanční odměnou. Tým chytrá tiráž byl jedním z nich.

Více o projektu najdete na https://chytratriaz.cz

O projektu informovala rato média: technickytydenik.cz.

Picture

Picture

Picture