Datum zveřejnění: 
17. 2. 2020
Fakulta architektury se již podruhé zapojila do unikátního projektu mentoringu uměleckého vzdělávání MenART, v rámci něhož se žáci a učitelé ze základních uměleckých škol setkávají s předními osobnostmi různých oborů české umělecké scény. 15. února proběhl workshop se sochařem Michalem Gabrielem, odborníky z Ústavu modelového projektování MOLAB FA ČVUT a dalšími vyučujícími z fakulty. Další bude následovat 25. dubna.

Skupina 24 pedagogů a žáků bude zkoumat možnosti využití moderních technologií v umělecké praxi. Propojení projektu s Fakultou architektury ČVUT je oboustranně velmi přínosné. Účastníci projektu mohou využít skvělého technického zázemí fakulty, odborné pomoci při realizaci modelů svých návrhů a fakulta může napřímo oslovit nejen nadané žáky a studenty základních uměleckých škol, ale především pedagogy, kteří se věnují jejich přípravě. Naplňuje se tak jeden ze záměrů programu – propojit školství na různých úrovních.

Cílem Nadačního fondu Magdaleny Kožené je podpořit a zviditelnit význam uměleckého vzdělávání. Stipendijní program MenART míří do základních uměleckých škol s cílem podpořit vyhledávání, rozvoj a podporu mladých talentů a podpořit a inspirovat pedagogy, kteří se jejich výuce věnují. Nedávno Fond Magdaleny Kožené vyhlásil 3. ročník Stipendijní akademie, do kterého se mohou zájemci hlásit do 31. března.

Picture