Datum zveřejnění: 
6. 2. 2020
Časopis Forbes představil třicítku českých talentů ze světa byznysu, startupů, vědy, sportu i umění. Jsou mezi nimi studentka Roberta Bimbová a David Klečka z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské, student Martin Kučera a absolvent Vojtěch Paukner z Fakulty informačních technologií.

Roberta Bimbová si v roce 2017 zvolila téma své bakalářské práce Úprava řídicího obvodu detektoru. Její detektor kosmického smetí dokáže ze Země odhalit na oběžné dráze i drobné úlomky družic. Po laboratorních testech ho čeká provoz v praxi.

David Klečka je absolvent oboru Aplikované matematicko-stochastické metody na katedře matematiky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské. Ještě během studií spoluzaložil startup Yieldigo, který nyní patří k nejnadějnějším českým startupům.  Pomáhá totiž obchodníkům dynamicky a v reálném čase upravovat ceny tak, aby byli spokojení zákazníci i prodejce.

Martin Kučera spolu Vojtěchem Pauknerem již 7 let vytváří úspěsný projekt Milý Ježíšku - platformu pro pomoc dětem z dětských domovů. Za nápad dostali v roce 2014, ještě jako studenti neratovického gymnázia, Cenu pro mladé filantropy Via Bona.

Kompletní žebříček naleznete zde.