Datum zveřejnění: 
24. 1. 2020
Celoškolská expozice ČVUT byla na XIII. ročníku evropského veletrhu celoživotního a pomaturitního vzdělávání Gaudeamus Praha nepřehlédnutelná, a to nejenom díky dění na stánku, ale i zajímavými přednáškami zástupců z jednotlivých fakult ČVUT. Ty se těšily velkému zájmu středoškoláků a jejich pedagogů, kteří vnímali ČVUT velmi pozitivně. O tom svědčí i fakt, že v soutěži o nejlepší expozici veletrhu, jsme v konkurenci atraktivních expozic ostatních vysokých škol, získali krásné druhé místo.

V interaktivní části expozice ČVUT se návštěvníkům líbil funkční model části olympijského vodního kanálu, který byl vyprojektován na Fakultě stavební pro Letní olympijské hry v Tokiu. Neméně zajímavý byl robot Ludvík z Fakulty elektrotechnické a Van de Graaffův generátor. Stejně tak kostlivec Ruprecht Fakulty strojní, demonstrující vybrané kloubní, meziobratlové a dentální náhrady a externí fixátory nebo detektor lži Fakulty biomedicínského inženýrství.

V příjemné chill-out zóně se návštěvníci veletrhu mohli osvěžit modrým nealkoholickým nápojem s názvem Blue lion, který jsme podávali v kelímku vyrobeného z ekologického materiálu PLA. Ten je vyroben ze škrobů rostlinné biomasy. Jeho výhodou je biologická rozložitelnost a kompostovatelnost.

Na letošním pražském Gaudeamu bylo zastoupeno rekordních 306 univerzit, vysokých škol a dalších vzdělávacích zařízení. Návštěvnost veletrhu byla během 3 výstavních dnů lehce přes 13 000 zájemců a uchazečů ze středních škol, což bylo o 800 návštěvníků více než v loňském roce.

Kompletní fotodokumentaci naleznete zde, videozáznam zde.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture