Datum zveřejnění: 
12. 12. 2019
Dne 9. prosince byli oceněni kancléřkou ČVUT Ing. Lucií Orgoníkovou žáci Univerzitní základní školy Lvíčata Petr Zeman a Tomáš Chum. Oba dva dosáhli vynikajících výsledků v krajském kole Logické olympiády.

Petr Zeman zde skončil na třetím místě a Tomáš Chum na 5. místě a dostali se tak mezi sedm postupujících z kraje Praha do celostátního finále. To proběhlo v Míčovně Pražského hradu 25. listopadu a ani tam se neztratili a oba skončili v první třetině finalistů z celé České republiky.

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky, založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Například Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze uznává dobré umístění v Logické olympiádě místo přijímacích zkoušek do bakalářského studia. Logická olympiáda je zařazená do programu Excelence vyhlášeného MŠMT - Hodnocení žáků a škol podle výsledku v soutěžích.

Ocenění také získali Petr Zeman, Matěj Šonka, Václav Vokůrka a František Ducháč, a to za vítězství v soutěži Matematický proud, kterou pořádá každoročně Gymnázium Christiana Dopplera. Letos se soutěž konala dne 24. října. Čtyřčlenný tým žáků naší školy během soutěže řešil 50 zadaných úloh a dle úspěšnosti svých řešení také pracoval na herním plánu zadané strategické hry. Tým z ČVUT získal 1. místo, navíc se stal prvním týmem v historii soutěže, který během hrací doby vyřešil všech 50 úloh. Lvíčata zvítězila se značným náskokem nad ostatními týmy a vysloužila si za to značné kolegiální uznání od pedagogů i studentů matematického Dopplerova gymnázia, a také obdiv i uznání od soupeřů z dalších škol.

Foto: Zuzana Zezulová

Picture

Picture

Picture

Picture