Datum zveřejnění: 
11. 12. 2019
V úterý dne 10. prosince slavnostně otevřela Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT Laboratoř robotické rehabilitace ve své budově v Kladně. Laboratoř bude sloužit jak pro výuku budoucích fyzioterapeutů, tak k vědeckým účelům. Toto unikátní pracoviště disponuje špičkovými robotickými zařízeními pro obnovu chůze či úchopových funkcí ruky, a to především u pacientů s neurologickými či posttraumatickými diagnózami.

Během slavnostního otevření laboratoře vystoupili prof. MUDr. Ivan Dylevský, děkan Fakulty biomedicínského inženýrství, prof. MUDr. Věda Adámková, předsedkyně Výboru pro zdravotnictví PSP ČR a přednosta Pracoviště preventivní kardiologie IKEM, MUDr. Jarmila Zipserová, odborná garantka a primářka neurorehabilitační kliniky AXON, a Ing. Aleš Příhoda, vedoucí Laboratoře robotické rehabilitace Fakulty biomedicínského inženýrství.

Slavnostní akce pokračovala křtem publikace Fyzikální léčebné metody pro praxi, které vydalo nakladatelství Grada a na jejímž obsahu se podíleli zejména pedagogové fakulty.

Poté byla Laboratoř robotické rehabilitace slavnostně otevřena. 

Foto: Helen Bui

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture