Datum zveřejnění: 
21. 11. 2019
Ve dnech 7. a 8. listopadu se studenti Fakulty stavební ČVUT zúčastnili mezinárodní studentské soutěže pořádané Regionem 8 ASC - Associated Schools of Construction. Jejím členem je fakulta od roku 2016. Celkově tato asociace sdružuje přes dvě stě stavebních fakult, převážně amerických. Letos se soutěž konala v anglickém Manchesteru na University of Salford. Účastníci byli, vedle Fakulty stavební ČVUT, z pěti amerických univerzit – Auburn University; California Polytechnic State University; University of Denver; University of Nebraska at Lincoln; Oklahoma State University; Roger Willams University, Rhode Island; jedné irské - Technology University of Dublin, jedné německé - JADE Fach Schule Oldenburg; ze čtyř britských – Birmingham City University, Liverpool John Moores University, North Umbria University a domácí University of Salford.

Tak jako loni, kdy soutěž byla pořádána na Fakultě stavební ČVUT, měli studenti po zadání cca šest hodin na vypracování. Druhý den probíhala obhajoba, pro kterou měli 15 minut na její prezentaci. Během dalších deseti minut studenti odpovídali na dotazy členů poroty. Ta nakonec vybrala nejlepší tři týmy pro každou kategorii.

Pro letošní rok byla oproti minulosti ustanovena nová soutěžní kategorie Design Build, tedy příprava stavby včetně jednoduchého architektonického návrhu. Zde měla Fakulta stavební ČVUT tři zástupce v kombinovaném týmu MUSTANGS & LIONS, který byl utvořen společně se studenty z California Polytechnic State University. Pro tuto kategorii bylo nutné vybrat vedle studentů oboru „Projektový management a inženýring“ i studentského odborníka na architekturu. ČVUT tedy zastupovali Jakub Leško a Tadeáš Zahradník, kteří studují obor stavební inženýrství a jejich tým doplnil Václav Šimeček, věnující se oboru architektura a stavitelství. Této trojici studentů se v nové kategorii podařilo získat vynikající druhé místo.

Picture

Picture

Picture