Datum zveřejnění: 
18. 11. 2019
V dopoledních hodinách 16. listopadu odstartoval Běh 17. listopadu, v rámci nějž se uskutečnil 57. ročník Akademického mistrovství v přespolním běhu v Oboře Hvězda. Akci pořádal Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT a zúčastnilo se jej přes 400 běžců. V závodu Akademického mistrovství zvítězil Lukáš Chwistek z Ostravské univerzity s časem 28:19, v hlavním závodu se umístil na třetí příčce. Na druhém místě se umístil Vít Hlaváč, student Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, s časem 28:43 (celkově čtvrté místo) a na třetí příčce stanul Vojtěch Galáč z Technické univerzity v Liberci. Jeho čas byl 29:10.

Pro čtvrtou příčku si doběhl Jan Šmíd z Fakulty strojní ČVUT s časem 29:37. Celkové prvenství hlavního závodu mužů patří Mykolovi Mewszovi z One team Mizuno s časem 26:57. Vítězkou Akademického mistrovství žen se stala Bára Stýblová z ILF Univerzity Karlovy, která vyhrála i hlavní závod žen s časem 15:44. 

Ceny vítězům předával rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček, kvestor ČVUT Ing. Jiří Boháček a prorektor pro informační systém Ing. Radek Holý, Ph.D.

Výsledky všech kategorií naleznete na www.sportis.cz.

Picture

Picture

Picture