Datum zveřejnění: 
6. 11. 2019
Ze studentského nápadu a po třech letech vývoje a testování vznikla společně se studenty pražského ČVUT unikátní webová aplikace Wowee. Ta využívá princip crowdfundingu mezi přáteli, rodinou nebo třeba kolegy, kteří se přes jednoduchou on-line aplikaci mohou skládat na smysluplné dárky.

Nápad založit on-line platformu, která lidem pomáhá se složit na dárek přátelům nebo rodině i ve velkém počtu, vznikl přibližně před pěti lety. Na vývoji aplikace se v rámci výuky podíleli také studenti Fakulty informačních technologií ČVUT. Aplikace Wowee umožňuje se snadno složit na malá i velká přání a dárky také ve větších skupinách a kolektivech.

ČVUT usiluje o zapojení studentů do praxe již během studia. Fakulta informačních technologií se snaží maximálně podporovat zapojení studentů do reálných projektů, díky kterým mohou získat cenné zkušenosti. Ty mohou využít například v další pracovní kariéře po studiu.

Český startup Wowee ladí nový web, testuje aplikaci a má už první příjmy ze spolupráce s českými e-shopy. Používání aplikace je pro uživatele zdarma. Všechny vybrané peníze z konkrétní sbírky náleží obdarovanému, i když se nevybere cílová částka sbírky. Jak Wowee funguje, mohou uživatelé zjistit na webu www.wowee.cz.