Datum zveřejnění: 
5. 11. 2019
Ve čtvrtek 31. října proběhl již devátý ročník Hokejové bitvy čtyř největších pražských univerzit (ČVUT, UK, VŠE a ČZU). Spolupořadatelem a koordinátorem letošního ročníku za ČVUT v Praze byla opět Studentská unie ČVUT.

Duch Hokejové bitvy se nesl městem ještě před prvním vhazování. Fanoušci ČVUT totiž zorganizovali pochod ze Strossmayerova náměstí na Praze 7 do nedaleké Tipsport arény v areálu Výstaviště Holešovice.

S chutí a touhou obhájit loňský titul nastoupili modrobílí do prvního zápasu proti hokejovému výběru Univerzity Karlovy, kterému i přes veškeré vynaložené síly a snahy podlehli s výsledkem 0:2. V zápětí se odehrál souboj o třetí místo s Českou zemědělskou univerzitou, který pro techniky dopadl vítězně 5:2.

Hokejový výběr ČVUT se tak opět umístil na vítězných příčkách. Letošním vítězem se stal tým Univerzity Karlovy, který do letošního klání šel s jediným cílem – získat zpátky titul vítěze a s ním i titul primátora Hlavního města Prahy. Druhé místo obsadila Vysoká škola ekonomická, která ve finále podlehla Univerzitě Karlově 4:0.

Nabitá tribuna s více jak 1 500 fanoušky ČVUT v modrých barvách vytvářela po celý večer jedinečnou atmosféru univerzitního hokeje, povzbuzováním dodávala hráčům energii a dokázala, že sport má na univerzitě své pevné místo.

Kompletní fotogalerii z Hokejové bitvy 2019 naleznete v albu na Facebookové stránce Studentské unie ČVUT.