Datum zveřejnění: 
3. 10. 2019
Ve středu 2. října se v Technické ulici veřejnosti předvedly při dynamických ukázkách studentské projekty ČVUT v rámci akce, která nese název Den s formulemi ČVUT 2019 a závodními motorkami. Kromě elektrické a spalovací formule z dílen týmů CTU CarTech z Fakulty strojní a eForce FEE Prague Formula z Fakulty elektrotechnické se zde letos ukázaly také závodní motocykly týmu CTU Lions z Fakulty dopravní.

Akce začala tiskovou konferencí, kde oba týmy studentských formulí prezentovaly inovace monopostů a průběh závodní sezóny zástupcům významných průmyslových společností, jež jsou partnery zmíněných projektů. Tým CTU CarTech si přivezl dvě pódiová umístění, když na závodech Formula Student Czech dosáhl na 1. místo a v Itálii pak na 3. místo. Tým s elektrickou formulí eForce si přivezl z českých závodů 2. místo. Tiskovou konferenci navštívili i děkan Fakulty elektrotechnické prof. Petr Páta, a děkan Fakulty strojní prof. Michael Valášek. Na události nechyběl ani rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček.

Týmy během dne prezentovaly na svých stáncích technická řešení svých monopostů. Prezentaci na stáncích doprovázely také pravidelné jízdy formulí před budovou Fakulty strojní a elektrotechnické. Program byl doplněn o jízdy studentských motocyklů a prezentaci významných partnerů studentských projektů. Zájemci z řad studentů měli jedinečnou možnost přidat se k týmům a pracovat s nimi na nových monopostech pro nadcházející sezónu.

Týmy CTU CarTech a eForce FEE Prague Formula konstruující závodní monoposty se účastní soutěže Formula Student, jejíž závody se konají po celém světě. Studenti mezi sebou porovnávají síly nejen v jízdních disciplínách, ale pro celkový úspěch jsou neméně důležité dobré výsledky v disciplínách prezentačních. Soutěž reflektuje současné trendy průmyslu a studenti mnohdy svými inovacemi zaběhnutá řešení předbíhají.

Tým CTU Lions se účastní mezinárodní soutěže Motostudent, v rámci které vyvíjí a staví závodní motocykly se spalovacím i elektrickým motorem. V závěrečném závodě ve španělském Aragonu se se svým elektrickým motocyklem umístili na 9. místě z 27 týmů.  Z posledních závodů v Albacete si přivezli druhé místo.

O akci informoval server svetchytre.cz.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture