Datum zveřejnění: 
12. 8. 2019
Ve dnech 6. až 9. srpna se na stanové základně Fakulty elektrotechnické ČVUT v Temešváru u Orlické přehrady uskutečnil první ročník tábora FEL_Camp. Středoškoláci museli najít trosky zříceného letadla a zachránit přeživší. Pro zdárné dokončení úkolu museli využít spoustu znalostí z oblasti elektroniky, energetiky a ICT. Po celou dobu jim byli nápomocni instruktoři z řad pedagogů Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

Účastníci akce se pod vedením pedagogů ze studijních programů Elektronika a komunikace a Elektrotechnika, energetika a management naučili pracovat v nouzových podmínkách tábora bez dostupnosti elektrické sítě a internetu. Museli si zprovoznit solární elektrárnu, připojit se do senzorové sítě, dekódovat GPS souřadnice a najít černé skříňky havarovaného letadla. Poté si museli sestavit radiové přijímače, správně je naladit a ve složitém terénu lokalizovat místo havárie.

Znovu se potvrdilo, že plnění reálného úkolu a motivace hrou dá studentům mnohem více, než šedá teorie ze školních lavic. Studenti vše zvládli na výbornou a očekávání přípravného týmu se skvěle naplnila.

Bližší informace a další foto z akce je k dispozici na https://camp.fel.cvut.cz.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture