Datum zveřejnění: 
14. 5. 2019
Výrazně větší zájem než v minulých letech poutala prezentace Nakladatelství ČVUT na 26. mezinárodním veletrhu Svět knihy Praha 2019, jenž se uskutečnil od čtvrtka 9. do neděle 12. května. Na stánku č. P 203 v pravém křídle Průmyslového paláce holešovického výstaviště jsme představili nejen skripta, odborné knihy, vysokoškolské učebnice a další publikace, ale i jejich autory. Totální blokaci okolí naší expozice vyvolal především křest novinky Věda v českých zemích, na který přišla spousta hostů a příznivců odborných knih určených i širší veřejnosti, jaké s úspěchem píše renomovaný autor prof. Ivo Kraus (FJFI). Křtu, jenž se uskutečnil v pátek odpoledne, se zúčastnil rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček, astrofyzik dr. Jiří Grygar, Pavlína Filipovská a další osobnosti. Rozsáhlou unikátní monografii, která shrnuje dějiny fyziky, geografie, geologie, chemie a matematiky (od 14. století téměř do současnosti), i početný autorský tým představil prof. Ivo Kraus. Další příznivci vědecké literatury z produkce ČVUT přišli na sobotní setkání s prof. Martinou Bečvářovou (FD), autorkou knihy Dopady první světové války na mezinárodní spolupráci matematiků (spoluautor zajímavé knihy prof. Ivan Netuka bohužel ze zdravotních důvodů nemohl na besedu přijít). Mezi prezentovanými publikacemi na stánku ČVUT měla paní profesorka hned tři tituly, z čehož měla upřímnou radost nejen ona, ale i nakladatelství, neboť její díla patří mezi ta, která se dobře prodávají...

Na stánku to zkrátka po všechny čtyři dny žilo. Lidé se zajímali nejen o jednotlivé tituly, ale i i život (a mnozí i o studium) na ČVUT. Naše prezentace byla nepřehlédnutelná i díky svítícímu pultu, jenž nám vyrobili odborníci z Fakulty architektury ze sdružení PET-MAT.

Letošní Svět knihy byl úspěšný – rekord udělali návštěvníci veletrhu nejen svým celkovým počtem přes 50 tisíc (poprvé byla překročena tato neuvěřitelná hranice), ale i tržbou na stánku Nakladatelství ČVUT, kde jsme prodali dvakrát tolik produkce než loni (téměř za 30 tisíc korun)! Nejvíce se kupovala další květnová novinka – publikace Beton, Břasy, Boletice / Praha na vlně brutalismu autorského dua Petr Vorlík a Klára Brůhová z Fakulty architektury, druhým nejprodávanějším titulem se stala právě Věda v českých zemích.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture