Datum zveřejnění: 
8. 5. 2019
Rektoři ČVUT, VŠE a ZČU a také zástupci partnerských firem a studentských organizací se zúčastnili slavnostního ukončení a vyhodnocení doposud nejúspěšnější sezóny Engineers. To proběhlo 7. května na střešní terase rektorátu ČVUT v budově ČVUT - CIIRC. Zahajovacího slova slavnostního večera se chopil člen představenstva a obránce Marek Herna, který měl tu čest přivítat rektorku VŠE prof. Hanu Machkovou, rektora ČVUT doc. Vojtěcha Petráčka a v neposlední řadě rektora ČZU prof. Petra Skleničku.

Následný program převzal prezident klubu Aleš Příhoda, který zrekapituloval uplynulou sezónu 2018/2019 a vyhodnotil tak plnění strategických cílů klubu v úsecích provozu, sportu, financí i marketingu. V další části navázal Tomáš Hlaváč, viceprezident klubu, a představil budoucnost týmu Engineers Prague, jeho nejbližší aktivity a vizi rozvoje klubu. Všichni tři řečníci neopomněli poděkovat všem, kterých se tým dotýká, a kteří byli jeho součástí.

Uvolněnou a příjemnou atmosféru podtrhlo předání individuálních cen. Nejproduktivnějším hráčem se stejně jako loni stal Martin Suda, který ocenění převzal z rukou zástupkyně generálního partnera AKKA Šárky Bilíkové. Nejlepším nováčkem byl zvolen Lukáš Spurný, jemuž cenu předala rektorka VŠE prof. Machková, která je velkou příznivkyní a patronkou nejen našeho klubu, ale i celého univerzitního hokeje v ČR. Prezident Studentské unie ČVUT Ing. Stanislav Jeřábek pogratuloval Davidu Semovi – Nejlepšímu obránci sezóny.

Petr Ujfaluši si odnesl ocenění „Nejlepší útočník“, sošku předal Jan Piťha, zástupce hlavního partnera Backbone. Za Sympaťáka sezóny byl vybrán nováček Tomáš Kadlec, který nezklamal a udělal čest svému ocenění originální děkovnou řečí, která všechny v sále pobavila. Cenu mu předal rektor ČZU Petr Sklenička, který se galavečeru ze své funkce účastnil poprvé a dle jeho slov na něj udělala velký dojem, stejně tak jako činnost, a hlavně budoucí vize pražského klubu reprezentující jeho univerzitu. Závěrečné ocenění z rukou rektora ČVUT Vojtěcha Petráčka převzal Aleš Příhoda, „Nejužitnější hráč“. Ten prozradil, že se rozhodl pro pokračování v jeho univerzitní hokejové kariéře, kvůli kolektivu v kabině, který mu dává chuť do dalšího akademického studia.

Závěrečná část patřila  zakladateli projektu doc. Zdeňku Valjentovi, který se taktéž ohlédl za končící sezónou a vůbec poprvé v historii klubu uvedl do Síně Slávy Engineers Prague hráče a úspěšné absolventy. Prvním členem, který se nesmazatelně zapsal do historie klubu se stal Ing. Tomáš Hlaváč. Hned vzápětí ho následoval dlouholetý kapitán týmu Ing. David Sem. Třetici výjimečných doplnil nejlepší obránce EUHL sezóny 2016/17 Ing. Rostislav Zilcher.

Picture

Picture