Datum zveřejnění: 
3. 5. 2019
Průřezovým tématem prvního ročníku Česko-izraelského akcelerátoru (Czech Israeli Partnership Accelerator), do kterého se zapojily čtyři mezinárodní studentské týmy z ČVUT a Technionu, bylo Smart city. Slavnostního ukončení pilotní fáze CIPA se zúčastnil i velvyslanec České republiky v Izraeli pan Martin Stropnický.

Mezi vybranými tématy, na jejichž řešení se studentské týmy v rámci osmi týdenního cyklu zaměřily, patřila elektromobilita a řízení životního cyklu elektrobaterií od společnosti ČEZ ESCO, provoz dedikované mobilní sítě pro kritické aplikace od společnosti Nordic Telecom, budoucnost dopravy v rámci autonomní mobility ve velkých městech společnosti ELTODO a systém TE-VOGS ke zvýšení bezpečnosti pozemního provozu od AERO4TE.

Delegace ČVUT pod vedením pana Ivo Stančeka, vedoucího odboru pro řízení projektů a transfer technologií, současně zahájila ve spolupráci se zástupci Technionu přípravu dalšího pokračování projektu CIPA.

Více informací o projektu CIPA najdete na speciálních webových stránkách cip-accelerator.cvut.cz.

O události informovala tato média: odbornecasopisy.cz, autoweek.cz, eniweb.cz, hybrid.cz, energyhub.eu, politicke-listy.cz, parlamentnilisty.cz, nazeleno.cz, obnovitelne.cz, fdrive.cz, roklen24.cz, elektrickevozy.cz, nebo technickytydenik.cz.