Datum zveřejnění: 
26. 4. 2019
V závěru letošní hokejové sezóny proběhl v Pekingu Světový pohár univerzit. Tým Engineers Prague se vrátil ze soutěže se stříbrnou medailí. V základní skupině si Engineers snadno a bez potíží poradili s Běloruskem, domácí Čínou, i Spojenými státy. Zaslouženě tak postoupili z prvního místa do semifinále, kde je čekali Finové. Utkání bylo o poznání těžší než ta předchozí, ale závěrečná třetina patřila Engineers. Výhrou 5:1 si zajistili místo i ve finále České republiky proti Kazachstánu. Skóre 2:6 určilo Engineers Prague druhé místo na Světovém poháru univerzit v Pekingu. Do areálu přijel Engineers podpořit i velvyslanec České republiky v Pekingu pan Ludovít Katuščák.

Šampionát se odehrál v areálu, kde se uskuteční ZOH 2022. Místní sportovci tak mají nyní jedinečnou možnost trénovat v nejmodernější hale. Z té běžely přímé přenosy na hlavním čínském sportovním kanále CCTV5. Zápas s Čínou sledovalo přes 50 milionů diváků a vysílal se ihned po NHL.

Tým Engineers na místě navštívil i kulturní památky jako Zakázané město, centrum metropole, nebo Velkou Čínskou zeď.

Organizátora šampionátu zaujal tým natolik, že vyjádřil zájem o jeho účast i příští rok. Je zatím ve hvězdách, zda si i v příští sezóně Engineers své místo na Světovém poháru vybojují.