Datum zveřejnění: 
23. 3. 2019
Spolek posluchačů architektury vyhlásil jako každým rokem v březnu nejlepší architektonické a designérské projekty z Fakulty architektury ČVUT za uplynulý rok. Letošní galavečer se odehrál 21. března na půdě CAMPu pražského Institutu plánování a rozvoje. Odborné poroty tradičně vyhlásily nejlepší projekt a nejlepší ateliér v kategoriích Architektura a Design. Vítězným projektem kategorie Design se stalo ramínko Kiton od Víta Bednáře z ateliéru Jaroš-Bednář.

Porota především ocenila, jak elegantně a jednoduše zároveň se autor chopil tak běžného až nezbytného designérského zadání. Vítězným ateliérem v kategorii Design se poprvé stal ateliér Streit-Polák, kde se studenti zaměřili na tvorbu porcelánových objímek a svítidel. Vítězným ateliérem kategorie /okruhu/ Architektura je Ateliér Císler, který se ve svém zadání zabýval prostorem pod Nuselským mostem. Podle poroty totiž jeho studenti byli zdaleka nejpřipravenější a nejdůslednější ve své cílevědomé práci. A to se zásadně projevilo i na celkovém nejpřesvědčivějším výsledku. Vítězným projektem v dané kategorii se pak stalo Komunitní centrum pod Nuselským mostem od Kristýny Vyslychové.

Soutěže Olověný Dušan, která byla založena v roce 1993 členy Spolku, se automaticky účastní každý student fakulty, který odevzdá semestrální ateliérový projekt. Odborné nezávislé poroty (zvlášť pro design a pro architekturu) obcházejí výstavu a vybírají nejkvalitnější ze zpracovaných zadání. Cílem soutěže je externí pohled na výuku, který má přinést reflexi pedagogům i studentům samým.

Foto: Petra Krejčí

Picture

Picture

Picture

Picture