Datum zveřejnění: 
11. 3. 2019
Natálie Jurčová z Masarykovy univerzity a David Tolar z Fakulty dopravní ČVUT v Praze společně vybojovali na světové zimní univerziádě v Krasnojarsku stříbro v závodě smíšených dvojic. S domácí ruskou dvojicí Valerií Vasněcovovou a Alexandrem Dědjuchynem prohráli o šest a půl sekundy. Třetí příčku obsadila Francie.

Závod rozjížděla 21 letá členka b-týmu biatlonové reprezentace Natálie Jurčová. Nechala za sebou čisté terče, kvůli silnému a proměnlivému větru musela pětkrát dobíjet. S poryvy se ale praly i její soupeřky, a tak předávala na prvním místě. David Tolar se po zbytek závodu držel na čele a střídal se o vedoucí pozici s Rusem Dědjuchynem a Mateuszem Janikem z Polska. Student ČVUT se postaral o jediné trestné kolečko českého páru. Čistou střelbu neudržela žádná z dvojic. Vítězní Rusové nechali na střelnici dokonce celkem 4 netrefené terče.

Na poslední střelbu se David a vedoucí Rus sjeli a předvedli přímý souboj o zlato. I když se pak český akademik pral s posledními dvěma terči, ze stadionu odjížděl jen 8 vteřin za domácím favoritem. Náskok ale stáhl jen o sekundu a půl.

Foto: doc. Jiří Drnek

Picture

Picture

Picture