Datum zveřejnění: 
28. 1. 2019
Na evropském veletrhu celoživotního a pomaturitního vzdělávání Gaudeamus Praha byl modrý stánek ČVUT nepřehlédnutelný, a to nejenom akčním děním na jeho ploše, ale i díky zajímavým přednáškám zástupců z jednotlivých fakult ČVUT. Ty se těšily velkému zájmu studentů středních škol a jejich pedagogů. O tom svědčí i fakt, že v soutěži o nejlepší expozici veletrhu jsme získali druhé místo. Na letošním pražském veletrhu Gaudeamus bylo zastoupeno 289 vystavovatelů v 86 expozicích. Kromě tuzemských škol se zde představilo i 76 zahraničních univerzit a vysokých škol z 15 zemí. Návštěvnost veletrhu dosáhla během tří výstavních dnů 12 200 zájemců a uchazečů ze středních škol, což je o 1 500 návštěvníků více než v loňském roce.

V interaktivní části expozice ČVUT se návštěvníkům líbil funkční model části olympijského vodního kanálu, který se projektoval na Fakultě stavební pro LOH v Riu de Janeiru. Neméně zajímavé byly workshopy wITchees, Lego roboti a Ozoboti Fakulty elektrotechnické nebo kostlivec Ruprecht Fakulty strojní, který demonstroval vybrané kloubní, meziobratlové a dentální náhrady a externí fixátory. Před hlavním vstupem do veletržní haly stála plně vybavená sanitka Fakulty biomedicínského inženýrství, která je určena k výuce studentů oboru Zdravotnický záchranář.

V odpočinkové zóně se návštěvníci mohli osvěžit modrým nealkoholickým drinkem s názvem Blue Lion, čepovaného do kelímku vyrobeného z materiálu PLA. Ten je vyroben ze škrobů rostlinné biomasy a jeho výhodou je biologická rozložitelnost a kompostovatelnost, tudíž je ohleduplný k životnímu prostředí.

Video z veletrhu je možné shlédnout zde.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture