Datum zveřejnění: 
22. 11. 2018
Dne 20. listopadu předal rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček na Slavnostním zasedání Vědecké rady medaile ČVUT. Ty jsou udělovány osobnostem, které prokázaly významné zásluhy o rozvoj univerzity doma nebo v zahraničí. Dalším bodem programu bylo předání jmenovacích dekretů nově jmenovaným docentům. Akademický titul docent je udělován podle zákona o vysokých školách jako první vědecko-pedagogický stupeň, na nějž navazuje prezidentem udílený titul vysokoškolského profesora. Udělením titulu docent se potvrzují odborné pedagogicko-vědecké kvality pracovníka vysoké školy a předpoklady plnit poslání vysokoškolského učitele. Titul uděluje rektor vysoké školy na základě návrhu habilitační komise a rozhodnutí vědecké rady fakulty, případně na základě usnesení vědecké rady vysoké školy.

Medaile ČVUT II. stupně byla udělena RNDr. Pavlu Dryákovi, pracovníku Českého metrologického institutu a pedagogovi Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT.

Medaile ČVUT I. stupně byla udělena prof. Tomášovi Čechákovi z katedry dozimetrie a aplikace ionizujícího záření Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské a také doc. Karlu Fořtlovi z Ústavu nauky o budovách Fakulty architektury ČVUT.

Felberova medaile I. stupně zlatá byla udělena prof. Romanu Kouckému z Ústavu nauky o budovách Fakulty architektury ČVUT.

Novými docenty ČVUT byli jmenováni:

Za Fakultu stavební: Ing. arch. Jaroslav Daďa, Ph.D., pro obor architektura a stavitelství, Ing. Martin Lidmila, Ph.D., v oboru teorie stavebních konstrukcí a materiálů, Ing. Jiří Maděra, Ph.D. za obor teorie stavebních konstrukcí a materiálů a Ing. Radoslav Sovják, Ph.D., v oblasti teorie stavebních konstrukcí a materiálů.

Na Fakultě strojní se docentem stal Ing. Martin Luxa, Ph.D., v oboru konstrukční a procesní inženýrství.

Novými docenty Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské jsou Mgr. Ing. Tomáš Bodnár, Ph.D., pro aplikovanou matematiku, Ing. Petr Kolenko, Ph.D., pro aplikovanou fyziku, Ing. Martin Štefaňák, Ph.D., pro fyziku.

Na Fakultě dopravní se docenty stali Ing. Jakub Kraus, Ph.D., a Ing. Daniel Kytýř, Ph.D., oba v oblasti dopravních systémů a techniky.

Ing. David VRBA, Ph.D., se stal docentem biomedicínského inženýrství na Fakultě biomedicínského inženýrství.

V závěru zasedání Vědecké rady bylo uděleno také 85 doktorských titulů.

FOTO: Jiří Mužík

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture