Datum zveřejnění: 
20. 11. 2018
V předposledním listopadovém víkendu se sportovní reprezentace ČVUT zúčastnila IV. ročníku Světových meziuniverzitních her pořádaných v Barceloně. Možnost reprezentovat naši univerzitu v silné konkurenci 3 kontinentů, 30 zemí, 76 univerzit a asi 2 500 sportovců si vybojovalo celkem 67 našich studentů, členů 7 sportovních družstev. Nejvýraznějšího úspěchu docílily naše basketbalistky, které celou významnou světovou soutěž vyhrály. Ve své silné skupině porazily Ekonomickou univerzitu Bratislava 26 : 14, pařížskou IESEG 29 : 5, petrohradskou Státní univerzitu Mining 29 : 10 a prohrály s Americkou univerzitou Káhira 29 : 32. Ve čtvrtfinále si poradily s Polytechnickou univerzitou Bukurešť 23 : 7, v semifinále s Univerzitou Komenského Bratislava 23 : 11 a ve finále porazily egyptskou Arabskou akademii AASTMT 28 : 14.

Zlaté medaile pod vedením trenéra Dr. Antonína Ludvíka pro ČVUT vybojovaly: Barbora Hlaváčková, Veronika Pešková, Michaela Šillarová, Linda Svobodová, Vanda Kaminská, Denisa Jalamudisová, Karolína Žampová, Šárka Jozová, Anna Karbanová a Lucie Műlfeitová.

Tenisté ve složení Tomáš Blažek, Michal Hartmann, Josef Wuddy, Sára Bursová a Daniela Říčanová celkově vybojovali bronzové medaile.

Dvojice Blažek, Bursová vyhrála soutěž ve smíšené čtyřhře a dvojice Hartmann, Říčanová zde obsadila 3. místo. V individuálních soutěžích se nejdále dostala Sára Bursová, do čtvrtfinále.

Našim ostatním družstvům se tolik nedařilo, i když všechna se dále dostala ze svých skupin. Volejbalisté, volejbalistky, basketbalisté a futsalistky zůstali před branami semifinále,   futsalisté před branami čtvrtfinále (zde startovalo celkem 36 mužstev).