Datum zveřejnění: 
7. 11. 2018
Studenti ČVUT a Univerzity Karlovy z týmu Alquist vytvořili ve spolupráci s Rebel&Glory a CoFilm vůbec první experimentální film, který může divák ovládat svým hlasem. „The Story of Alquist“ propojuje nejnovější technologie s filmovou produkcí a vytváří tak inovativní interaktivní zážitek. Celá aplikace je v angličtině a klade si za cíl především nastínit současné technologické možnosti. Je dostupná zdarma na internetu nebo ke stažení na Google Play.

V průběhu filmu The Story of Alquist sledujeme příběh dvou mladých lidí, kteří se snaží odkrýt tajemství opuštěné továrny. Děj je inspirován slavnou divadelní hrou R.U.R. od Karla Čapka, v níž bylo vůbec poprvé použito slovo robot a v níž se také objevuje postava jménem Alquist.

Studenti z týmu Alquist vyvíjejí také konverzační umělou inteligenci pro mezinárodní soutěž Alexa Prize pořádanou americkým gigantem Amazon. V roce 2017 skončili na celkovém druhém místě a letos se opět účastní finále. Slavnostní vyhlášení proběhne na konci listopadu v Las Vegas. O jejich umístění v letošním roce budeme samozřejmě informovat.

Picture