Datum zveřejnění: 
10. 9. 2018
Zábavnou vědecko-technickou laboratoř, která se uskutečnila ve středu 5. září na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích, dále v přilehlé Technické ulici a před Národní technickou knihovnou, navštívilo více než 17 tisíc lidí. Očekávaný počet návštěvníků byl tedy překonán.

Žáci základních a středních škol, ale i rodiče s dětmi a široká veřejnost navštívili v průběhu dne více než 100 vědecko-popularizačních expozic. Pro účastníky akce byl na venkovních stanovištích připraven bohatý edukativní program se zajímavými prezentacemi. Nechyběly ukázky vědy a techniky s nevšedními pokusy a experimenty, které si zájemci mohli sami vyzkoušet. Pod dohledem odborných pracovníků, převážně z akademického prostředí, si vyzkoušeli nejrůznější experimenty a seznámili se s vědeckými zákonitostmi atraktivní formou.

Velký zájem byl také o dopolední přednášky pro středoškoláky, které se konaly v Národní technické knihovně, stejně tak jako o odpolední veřejnou debatu s odborníky, která byla na téma Sucho a vedro – můžeme si za to sami.

Festival vědy je společným projektem ČVUT v Praze, VŠCHT Praha, AV ČR, DDM hl. m Prahy a NTK. Generálním partnerem festivalu byla skupina ČEZ. Hlavním partnerem akce byla Městská část Praha 6 a hlavním mediálním partnerem byla Česká televize.

O akci informovala tato média: novinky.cz a denik.cz

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture