Datum zveřejnění: 
30. 8. 2018
V pátek 24. byla během závěrečného Hackathonu zakončena Letní škola IT pro 34 studentek středních škol z celé České republiky, kterou pořádala nezisková organizace Czechitas společně s ČVUT v Praze. Cílem letní školy bylo přilákat ke studiu informačních technologií co nejvíce dívek.

Během celého týdne se studentky učily vytvářet webové stránky pomocí HTML a CSS, pracovat s vektorovými křivkami i v grafických programech a programovat základní funkce pro web. V praxi si pak vyzkoušely celou řadu technologií, jako jsou ozoboty, LEGO roboty a Arduino. V rámci letní školy proběhly také exkurze do velkých i malých IT firem a přednášky úspěšných žen, vývojářek.

Letní škola IT je koncipována jako týdenní tábor s pevným programem od 8.00 do 20.00 hodin. Hlavní program se odehrával na půdě Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze. Jeden den dívky strávily také na Fakultě elektrotechnické ČVUT. Primárně je letní škola určena dívkám, které se o technologie a informatiku zajímají, ale účast není podmíněna žádnými vstupními znalostmi.

V závěrečném Hackathonu všech 34 dívek pracovalo na zadaném projektu a své výsledky pak odpoledne v rámci slavnostního zakončení prezentovaly.

Picture